OOCR "ŠARIŠ" - Bardejov priblížila atraktivity regiónu infocestou

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ - Bardejov zorganizovala v dňoch 21. - 22. októbra 2016 Infocestu o atraktivitách regiónu Šariš Bardejov, Bardejovské Kúpele a okolie. Zúčastnilo sa na nej 31 pracovníkov cestovných kancelárií, organizácií cestovného ruchu a novinárov zaoberajúcich sa touto problematikou z Poľska, Českej republiky a Slovenska. Na infoceste sa spolupodieľala aj SACR – Praha a to zakúpením lístkov na vlak novinárom z Prahy do Popradu, kde ich čakal transport OOCR. Informoval o tom riaditeľ OOCR “Šariš” - Bardejov Ing. Radomír Jančošek.



,,Počas dvoch dní sme sa snažili maximálne ukázať to najlepšie z nášho regiónu Šariš Bardejov, Bardejovské Kúpele a okolie. Všade sme mali zabezpečený odborný výklad  a dodatočné informácie nám poskytovala aj pani Mária Raabová z East Slovakia Travel, ktorá nás sprevádzala. Prvý deň sme stretnutie začínali v Hoteli Pod Bránou, ktorý stojí na mieste, kde sa nachádzal najstarší hostinec v Bardejove a kde je momentálne štvorhviezdičkový hotel, kde bol ubytovaný aj slovenský prezident či ministri. Pokračovali sme návštevou pamätníka Holokaustu, prezreli sme si židovské SUBURBIUM v Bardejove, Kultúrne centrum, historické jadro mesta UNESCO BARDEJOV, starú renesančnú radnicu, Baziliku Svätého Egídia. Po obede v reštaurácii Roland sme sa presunuli do Bardejovských Kúpeľov, kde sme videli Balneoterapiu, kolonádu, najstarší skanzen na Slovensku, Múzeum Sisi v hoteli Alžbeta. Účastníci sa na vlastnej koži presvedčili o blahodarnom pôsobení wellness procedúr na organizmus vo Wellness Spa v hoteli Ozón. Večera bola v štýle „Poľovnícke hody“ v reštaurácii v hoteli ALEXANDER**** v Bardejovských kúpeľoch, a. s. Na druhý deň sme si pozreli drevené kostolíky UNESCO v Hervartove - kostol sv. Františka z Assisi a v Tročanoch - kostol sv. Lukáša Evanjelistu, ďalej Hrubú Baštu a uličky v Bardejove. Obed bol v Bardejovskej Novej Vsi v Starej Karčme a program skončil návštevou Zborova, prehliadkou Kaštieľa Žofia, s odborným výkladom a prezentáciou  o Hrade Zborov (Makovica),“ priblížil infocestu R. Jančošek.


 Dodal, že v prípade záujmu o takúto infocestu nevylučuje, že ju v budúcnosti zopakujú, aby čo najviac spropagovali región Šariš Bardejov, Bardejovské Kúpele a okolie. 


Vynikajúce reakcie a slova chvály mali pre organizátorov aj účastníci infocesty:

Kamila Hudečková, redaktorka vydavateľstva Mladá Fronta: ,,Děkuji za příjemné dny strávené u vás v Bardejove. Cesta pro mě byla přínosná a inspirativní a ráda o svých zážitcích v médiích poreferuji.“

Marcel Tribus, Kultúrne centrum: ,,Ďakujem veľmi pekne za skvele zorganizovanú infocestu. Boli ste výborným hostiteľom.“

Ján Bošnovič, zahraničný zástupca SACR vo Varšave: ,Blahoželám k úspešnému zvládnutiu infocesty. Keď budeme mať ohlasy z poľskej strany, dáme vedieť.”


Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ - Bardejov vyvíja v tomto roku množstvo propagačných aktivít na zvýšenie návštevnosti tohto atraktívneho regiónu severovýchodného Slovenska aj do Poľska a Českej republiky. Okrem infocesty využila v ČR PR kampaň hlavne na internete a v Poľsku billboardovú kampaň. V blízkosti najnavštevovanejších poľských kúpeľov Krynica boli umiestnené dva veľkoplošné plagáty propagujúce najatraktívnejšie lákadlá regiónu - Bardejovské Kúpele a mesto UNESCO Bardejov. Vzhľadom na blízkosť hranice s Poľskom predstavujú Poliaci najväčší podiel zahraničných turistov navštevujúcich Bardejov a jeho okolie. V tomto roku zaznamenala OOCR „ŠARIŠ“ - Bardejov najvyššiu návštevnosť za posledné roky nielen z radov domácich, ale aj poľských turistov. Medziročne sa zvýšil aj počet českých turistov. 

Poľsko s jeho 38 miliónmi obyvateľov predstavuje najvýznamnejší zahraničný trh, z ktorého by severovýchod Slovenska mohol čerpať dlhodobo. Potenciál tohto trhu je obrovský. Pri dobrej propagácii by sa mohli počty návštevníkov z Poľska znásobiť. V súčasnosti prevažuje návštevná turistika, keď si Poliaci robia do okolia Bardejova  jednodenné výlety. Ubytovaní sú však na poľskej strane, čím zariadenia cestovného ruchu na Slovensku prichádzajú o tržby. Českí turisti doteraz objavovali severovýchod Slovenska skôr individuálne, skupinovo ich lákajú hlavne Bardejovské kúpele.


OOCR „Šariš“ - Bardejov okrem infocesty, PR aktivít a billbordov v tomto roku propagovala a propaguje región aj vydaním publikácie Bardejov – Turistický sprievodca, ktorá je návštevníkom k dispozícii zdarma. Distribučnými miestami sú zariadenia jej členov. Zakladateľmi sú mesto Bardejov spolu s ďalšími dvomi podnikateľskými subjektami – BARDEJOVSKÉ KÚPELE, a. s., a ADRIÁN LOZÁK, s. r. o. OOCR „Šariš“ - Bardejov. Jej cieľom je zvýšiť návštevnosť Bardejova  a okolia prostredníctvom aktívnej spolupráce členov a ďalších subjektov v cestovnom ruchu, skvalitňovaním marketingu, vzdelávania, propagácie, rozširovaním produktov a služieb. Ťahákom turizmu sú dve najatraktívnejšie lokality horného Šariša - historické mesto Bardejov, ktoré je zapísané do zoznamu Svetového kultúrneho a prírodného dedičstva UNESCO a jedny z najkrajších a najobľúbenejších kúpeľov na Slovensku - Bardejovské kúpele, a. s.


Viac je na : www.bardejov.sk, www.kupele-bj.sk

Čítaný: 1089x, autor: Paperlife

Upraviť článok Zmazať článok

UPOZORNENIE: Prevádzkovateľ portálu e-katalog.sk nezodpovedá za tento článok

 

Váš odkaz bol odoslaný!