Mlynárske remeslo sa v srdci Spiša dedí už 200 rokov. Jej súčasným pokračovateľom je mlynský závod spoločnosti MPC CESSI a.s., ktorý bol spustený do prevádzky v roku 1950. Moderný mlyn prešiel za ostatné roky inováciami za milióny eur, aby si mohol zachovať kvalitu i pri veľkoobjemovej produkcii a zároveň držať krok so svetovými trendmi. Najvychytenejšou novinkou je možnosť obohacovať múky priamo v mlyne o vzácne prídavné látky, ktoré zvyšujú ich bonitu najmä u vyznávačov zdravého životného štýlu. Spišský mlyn je takisto celoslovenským unikátom v mletí tzv. tvrdej pšenice,
z ktorej sa spracúvajú semolinové výrobky.
Cestovináreň
Najstaršia, najväčšia a najmodernejšia cestovináreň Slovenska bola uvedená do prevádzky vo februári 1966. Spoločnosť MPC CESSI a.s., priniesla na trh podľa svetových trendov zdravej výživy päť druhové varianty cestovín – bezvaječné, vaječné, grahamové, semolinové a celozrné. Podľa tvarovej rôznorodosti si spotrebitelia vyberajú od drobných cestovín, cez stredné, až po dlhé cestoviny.
Najvyšší kvalitatívny štandard, ktorému sme verní už vyše 4 desaťročia, pomáha udržiavať najmodernejšia technológia výroby cestovín pri takmer 100-stupňovej teplote. Samozrejmosťou je hygienická nezávadnosť, ktorú sledujeme od začiatku produkcie až po doručenie zákazníkovi.
Pekáreň s cukrárňou
Mesačne v závode pripravíme 350 ton pekárskych výrobkov. Hlavný sortiment tvorí predovšetkým chlieb s viacerými chuťovými variáciami. Bohaté portfólio dopĺňajú takmer štyri tucty bežného
a jemného pečiva, rozmanité parené
a vyprážané výrobky. Všetky pekárske produkty pripravujeme podľa tradičných receptov, esenciu kvality im dodáva najmodernejšia technológia. Novinkou je inovačná technológia mrazenia výrobkov, ktorou chceme zodpovedať dopyt klientov na vždy čerstvé výrobky,
a to 365 dní v roku.
Vaše komentáre k tejto stránke