Chioska masticha - antibakteriálne a protizápalové účinky

Už v dávnych dobách bola chioská masticha využívaná na tíšenie bolesti žalúdka, liečili sa ňou žalúdočné choroby, vredy, zažívacie ťažkosti a gastralgia.

V súčasnosti sú už známe výsledky mnohých vedeckých štúdií po celom svete, ktoré len potvrdzujú záznamy historických lekárov, botanikov a farmaceutav, ktoré hovoria o mastiche ako prospešnom prostriedku pre choroby a dysfunkcie gastrointestinálneho systému. Štúdie publikované v roku 2003 a 2004 v časopisoch Atherosclerosis magazine a Phytotherapy Research magazine jednoznačne preukázali, že vysoký obsah antioxidantov, fenolických molekúl a fytosterolov v chioskej mastiche zamedzujú oxidácii LDL cholesterolu a tým majú výrazný vplyv na predchádzanie vzniku aterosklerózy. Na našej stránke www.mastichaterapia.com si môžete objednať Chios Mastiha Powder. Zo stoviek účinných látok z ktorých sa masticha skladá je doposiaľ presne identifikovaných okolo 80, čo vysvetľuje jej neobmedzené možnosti využitia v potravinárstve, zdravotníctve či kozmetike.
Chioská masticha bola známa už od staroveku pre svoju výraznú arómu a jej významné antibakteriálne a protizápalové účinky. Známa bola aj ako prvá prírodná žuvačka v starovekom svete . Liečivé vlastnosti živice poznali už starovekí grécki lekári Galen, Soranus, Aretaeus, Oribasius a Aetius. Už od staroveku sa používa vo forme samotnej živice, ktorá sa žuje, vo forme oleja alebo mastichovej vody a nakoniec na vnútorné použitie ako mastichový prášok.

V súčasnosti prebiehajú mnohé vedecké výskumy, ktoré sa snažia potvrdiť, že masticha má veľmi priaznivé účinky pri ochoreniach ako je peptický vred, ateroskleróza, zubný kaz a paradentóza, ochorenia a bolesti žalúdka, tráviace problémy, gastralgia, gastritída (zápal sliznice žalúdka) , duedentída (zápal dvanástorníka) a ochorenia, ktoré spôsobuje Helicobacter pylori. Informácie na info@mastichaterapia.com.

Čítaný: 911x, autor: Vladislav269

Upraviť článok Zmazať článok

UPOZORNENIE: Prevádzkovateľ portálu e-katalog.sk nezodpovedá za tento článok

 

Váš odkaz bol odoslaný!