Existuje plnohodnotný zdroj bielkovín?

Pod pojmom proteíny si všetci okamžite predstavíme bielkoviny, teda mäso, pečeň, ryby vajíčka, mliečne výrobky a strukoviny.

Pod pojmom proteíny si všetci okamžite predstavíme bielkoviny, teda mäso, pečeň, ryby vajíčka, mliečne výrobky a strukoviny. Tieto potraviny musíme prijímať v určitom množstve hlavne preto, aby sa nám tvorila svalová hmota. To je jasné hlavne športovcom a kulturistom, na bielkoviny by však nemal zabúdať nikto, zvlášť nie aktívni jedinci.

Málokto však pozná aj chemické zloženie bielkovín. Tvoria ich vlastne aminokyseliny zoskupujúce sa v niekoľkých blokoch navzájom spojených peptídovou väzbou. Bielkoviny je vhodné užívať aj ako doplnok výživy, hlavne v prípade, že ste športovcom a budujete svalovú hmotu, avšak tiež vtedy, keď jednoducho vykonávate určitú fyzickú aktivitu a viete, že dostatok bielkovín stravou jednoducho neprijmete. Na trhu nájdete kopec značiek a výrobcov proteínov. Odporúčame vám kupovať tie najkvalitnejšie a neriadiť sa len nízkou cenou. Nezabudnite si tiež vybrať príchuť, ktorá vám najviac vyhovuje a aj naďalej sa stravovať zdravo a vyvážene.

Čítaný: 649x, autor: shadrach

Upraviť článok Zmazať článok

UPOZORNENIE: Prevádzkovateľ portálu e-katalog.sk nezodpovedá za tento článok

 

Váš odkaz bol odoslaný!