Výhody a nevýhody u jednotlivých podláh

Môžeme si vybrať medzi vinylovou, drevenou, laminátovou, korkovou podlahou. To je základné rozdelenie pričom každá má svoje výhody, ale aj nevýhody.

Výhody: Celovinylová podlaha má najnižší tepelný. Takáto podlaha najlepšie vedie teplo a je priam ideálna na konštrukcie s podlahovým vykurovaním. Ďalšou oceniteľnou výhodou je odolnosť voči vlhkosti a vode. Vinylová podlaha je zo syntetického materiallu, teda nijak dramaticky nezareaguje ani pri vytopení podlahy. Pre niektorých môže byť zaujímavá aj jej odolnosť voči psiemu moču, ktorý vie byť agresívny a ťažšie mu odolávajú iné druhy podláh. Jej prednosťou je aj jednoduchá oprava (pri jej poškodení sa jednotlivý dielec nareže nožom a vytrhne z podlahy).

Nevýhody: Hlavnou nevýhodou je cena, ktorá je násobne vyššia ako u laminátových podláh.

Parador drevené, laminátové, vinylové podlahy

Parador vinylové podlahy

Výhody: U drevených podláh je to hlavne vzhľad. Drevo je jednoducho originál, ktorý má charakter. Pôsobí prirodzene, je ho cítiť aj na dotyk. Jeho ďalšími výhodami sú napríklad dobrá tepelná izolácia a zvuková izolácia.

Nevýhody: Cena, náročnosť na údržbu (pri väčšej vlhkosti vznikajú špáry), ľahšie sa poškodí.

drevene-parkety-parador

Parador drevené podlahy

Výhody: U tohoto tipu zohráva úlohu hlavne priaznivá cena, veľký výber, odolnosť. Rozlišujeme dva tipy laminátových podláh: DPL (priamy laminát) a HLP (vysokotlaký laminát)

DPL – Skladá sa z dvoch vrstiev, je lacnejší avšak menej odolný. Vhodný do menej zaťažených priestorov.

HPL – skladá sa z troch vrstiev, je podstatne odolnejší. Vhodný aj do namáhaných priestorov.

Obe sú odolné voči doma používaným chemickým prípravkom a majú slušnú živnotnosť od 10 – 30 rokov.

Nevýhody: Komplikovanejšia oprava pri poškodení, chladnejšia a hlučnejšia oproti ostaným typom.

Krono Original

Krono Original laminátové podlahy

Výhody: Je 100% prírodná podlaha vyrobená z kôry dubu korkovca. Je bez škodlivín a disponuje vysokou hrejivosťou a mäkkosťou, vhodná je preto napríklad do detských izieb. Ďalšie výhody sú vodeodolnosť, ohňuvzdornosť, originalita (nie každý má korkovú podlahu :))

Nevýhody: vyžaduje pravidelnú údržbu a musí sa lakovať, cena, kratšia výdrž oproti ostatným krytinám, pri dlhodobom vystavení slnečnému žiareniu sa môže poškodiť farba a mäkkosť (tá je zároveň jeho výhodou, ale pri dlhšom tlaku ostrého predmetu môžu vzniknúť odtlačky).

Egger výrobca podlah

Egger podlahy s technológou Cork

Čítaný: 1263x, autor: Nimohaj

Upraviť článok Zmazať článok

UPOZORNENIE: Prevádzkovateľ portálu e-katalog.sk nezodpovedá za tento článok

 

Váš odkaz bol odoslaný!